کوچینگ

سلام

امشب می خوام یه خبر خوب بدم. بالاخره بعد از ماه ها تلاش و آموزش موفق شدم سطح دوم مهارت های کوچینگ رو به پایان برسونم و بتونم به  صورت حرفه ای کارم رو به عنوان یک کوچ شروع کنم.

خب شاید تا حالا این عبارت ها به گوشیتون نخورده باشه پس در ابتدا باید کوچینگ رو تعریف کنم:

اول تعریف خودم (چیزی که تو این ۲-۳ ساله درک کردم) : کوچینگ یک فرایند است بین ۲ نفر ، یکی به عنوان کوچ و دیگری به عنوان مراجع (کوچی) که در این فرایند کوچ به مراجع کمک می‌کند تا بتواند به اهدافش برسد.

به زبون ساده تر ؛ کوچ به عنوان یک فرد آموزش دیده در کنار مراجع قرار میگیره و به اون کمک می کنه تا بتونه خودش رو توسعه بده و مسائلش رو حل کنه.

حالا تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ: همکاری و مشارکت بین کوچ و مراجع که در طی آن ، مراجع با استفاده از تفکر عمیق و خلاقیت خود، توانایی های شخصی و حرفه ای خود را افزایش می‌دهد .

خب یه سری مفاهیم نزدیک به کوچینگ وجود داره که باید به صورت مختصر اونا رو‌ توضیح بدم.

۱- مشاوره : مشاوره یکی از فرآیندهایی هست که اغلب با کوچینگ اشتباه گرفته میشه. مشاور فردی هست که تو یک (یا چند) حوزه تخصص داره و اگر کسی تو اون حوزه مشکل داشته باشه و به مشاور مراجعه کنه (مثل مشاور حقوقی ، مشاور بازاریابی و … ) مشاور با استفاده از تجربه و تخصص خودش ، بهترین راه حل رو ارایه میده و مراجعه کننده میتونه عین اون راه حل رو انجام بده.

۲- منتورینگ : منتورینگ همون رابطه استاد شاگردی قدیم هست یعنی یک نفر به عنوان منتور که تو یک حرفه تخصص داره ( فروش ، نجاری، منبت کاری و …) به عنوان راهنما عمل میکنه و فرد مراجعه کننده (منتی) باید پشت سر منتور حرکت کنه و به دستوراتش عمل کنه.

۳- آموزش : تو این روش که همه با اون آشنا هستن ، مدرس آموخته های خودش رو به فراگیران تدریس میکنه.

۴- روان درمانی : یک نفر به عنوان متخصص (روان درمانگر) با استفاده از رویدادهایی که در گذشته فرد اتفاق افتاده به اون کمک میکنه تا به مشکلش غلبه کنه .

کوچینگ هیچ کدوم از این ها نیست . چون به شما راهکار نمیده ؛ در کوچینگ اعتقاد بر اینه  که مراجع خودش توانایی حل مساله اش رو داره فقط نیاز داره کسی کنارش باشه و بدون قضاوت مثل یک آیینه شفاف به اون بازخورد بده و کمک کنه تا بتونه به موضوع از تمامی جهات نگاه کنه و همه ی جوانب رو بررسی کنه تا بتونه بهترین و مناسب ترین راه حل رو با توجه به شرایط اختصاصی خودش انتخاب کنه.

خیلی زیاد شد .

حالا بپردازیم به این که کوچینگ به درد چه کسانی میخوره …

منتظر پست بعد باشید

فعلن خدا نگهدار

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *